MVO

Wij zijn goed voor onze klanten én voor de wereld. Bij Twentse Damast stellen we daarom niet alleen hoge eisen aan de kwaliteit en eigenschappen van ons textiel, maar voelen we ons ook in grote mate verantwoordelijk voor hoe deze tot stand komt en wat de impact hiervan is op mens en milieu.

Je kunt als bedrijf nog zo verantwoord opereren, als de rest van de toeleveringsketen dat niet doet, beïnvloedt dit ook jouw maatschappelijke inslag. We zijn ons ervan bewust dat onze producten zo duurzaam zijn, als de minst duurzame schakel in de keten. 

Hoe we ervoor zorgen dat ons textiel goed is voor de klanten én de wereld eromheen? Door samen te werken met leveranciers die onze waarden delen én dit ook kunnen aantonen in de vorm van internationaal erkende certificering.

OEKO-TEX 100

Onze leveranciers beschikken over het OEKO-TEX 100-keurmerk, misschien wel het bekendste kwaliteitskeurmerk voor textiel. Het onderschrijft dat ieder onderdeel van het product of het productieproces vrij is van schadelijke stoffen. Daarmee is zowel de productie als het gebruik van onze producten veilig.

GOTS

Steeds meer van ons textiel beschikt over het GOTS-keurmerk. Dit keurmerk zegt niet alleen iets over de veiligheid en duurzaamheid van het eindproduct (bijvoorbeeld: minimaal 70% organisch materiaal), maar ook over de veiligheid en duurzaamheid van het totale productieproces (geen schade voor mens en milieu).

BSCI

Twentse Damast is, net als de leveranciers waarmee wij samenwerken, aangesloten bij BSCI. Dit is een initiatief van organisaties die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen wereldwijd.

Proefslapers gezocht

met passie voor verbinding

Leef jij voor de nacht en beleef je die het liefst in goed gezelschap? Ben jij iemand met talent om anderen warm te maken voor zaken die jouw hart raken? Dan is deze baan jou op het lijf geschreven. Als luxe bedlinnenmerk stellen wij je in staat om mensen in verbinding te brengen met elkaar, op de meest vertrouwelijke plek: tussen de lakens. Niets is zo uitnodigend om nader tot elkaar te komen als koele, gladde en heerlijk zachte lakens. Of… kun jij dat met jouw invloed overtreffen?